luvion premium babyproducts babyfoon

> Flessenwarmers

FLESSENWARMER

Luvion is dé specialist op het gebied van babyproducten, al onze producten hebben als doel het leven van jou als ouder een beetje makkelijker te maken. Ook onze flessenwarmer zorgt hier weer voor, wij hebben alle kenmerken die noodzakelijk zijn voor een goede flessenwarmer gebundeld en deze in onze Eco Fast Deluxe verwerkt om zo de beste flessenwarmer te ontwikkelen

Het belangrijkste kenmerk voor een flessenwarmer is uiteraard dat het flesje snel en veilig op de juiste temperatuur wordt gebracht. Door het hoge vermogen van de Eco Fast Deluxe is de fles altijd binnen enkele minuten op de juiste temperatuur. Naast verwarmen kun je hem ook gebruiken om de fles op temperatuur te houden, bijvoorbeeld wanneer de kleine zijn of haar flesje een keer niet in één keer leeg drinkt.

Ook wanneer de moedermelk bevroren is kun je gewoon een flessenwarmer gebruiken om deze te ontdooien en vervolgens op te warmen tot de juiste temperatuur. Wanneer de kleine iets ouder is dan kun je hem ook nog gebruiken om ingevroren babyvoeding weer op te warmen.

Naast het verwarmen of warm houden van flesjes kun je de Eco Fast Deluxe ook gebruiken om het flesje na gebruik te steriliseren om zo schadelijke bacteriën te doden. Hiervoor zit een sterilisatie kap bij de flessenwarmer om het geheel luchtdicht af te sluiten. De warme vochtige lucht circuleert dan rondom de fles of speentjes om deze te steriliseren.

BABY FLESSENWARMER

Eco Fast Deluxe

Verwarmd of steriliseert snel je baby flesjes

De 4 in 1 flessenwarmer Luvion Eco Fast Deluxe is door zijn hoge vermogen in staat een flesje zeer snel op de gewenste temperatuur te brengen. Naast de quick heating flesverwarmingsfunctie beschikt hij over 3 andere zeer handige extra functies. Een warm houd functie om een flesje warm te houden wanneer je deze niet direct wilt geven of de restjes nog even wilt bewaren. De derde functie is een sterilisatie functie om schadelijke bacteriën in of aan de flesjes en speentjes op een handige manier te doden. Tot slot kun je de flessenwarmer ook gebruiken om ingevroren moedermelk of andere voeding te ontdooien met behoudt van alle belangrijke voedingsstoffen.

Baby flessen opwarmen

De hoofdfunctie van iedere flessen verwarmer is het op temperatuur brengen van de babymelk, door het hoge wattage (500W) is de Luvion een zeer snelle flessenwarmer. De precieze tijd is uiteraard afhankelijk van de begin temperatuur en hoeveelheid melk die je op wil warmen maar in bijna alle gevallen is het flesje binnen 5 minuten op temperatuur.

Moedermelk en poedermelk babyvoeding opwarmen

De Eco Fast Deluxe is zeer geschikt voor zowel moedermelk als kunstmatige babyvoeding op poeder basis, ook wanneer de moedermelk bijvoorbeeld is ingevroren, door de ontdooi functie kun je hem namelijk zowel gebruiken om eerst de melk te ontdooien en vervolgens de fles ook op de juiste temperatuur (30-35C°) te brengen.

Hoe werkt een flessenwarmer

De flessenwarmer werkt als een soort mini waterkoker, de bodemplaat verwarmt het water binnenin waardoor de fles die met de flessenmand hierin wordt gehangen vervolgens geleidelijk naar de juiste temperatuur wordt opgewarmd, hierdoor blijven de in de melk aanwezige voedingstoffen optimaal behouden.

Via het LCD display kun je de gewenste opwarmtijd instellen, de timer telt vervolgens af naar nul en zal zichzelf vervolgens automatisch uitschakelen, onderstaand ter indicatie een tabel met de opwarmtijden. De precieze tijd is echter afhankelijk van de aanvangstemperatuur en het materiaal van de fles.

opwarmtijden tabel flessenwarmer

Nadat de fles op temperatuur is kun je bovendien de warm houd functie gebruiken wanneer je het flesje nog niet gelijk wilt gebruiken of later op temperatuur wilt houden.

Spenen en flessen steriliseren of uitkoken

Naast het ontdooien, verwarmen en warm houden is er ook een sterilisatie functie aanwezig waarmee zowel flesjes als speentjes kunnen worden gesteriliseerd. Door regelmatig te steriliseren zorg je ervoor dat schadelijke bacteriën worden gedood. Doordat het immuunsysteem van je baby nog in ontwikkeling is, is dit belangrijk om te voorkomen dat de kleine hier ziek van kan worden.

Hoe vaak en hoe lang fles uitkoken of steriliseren

De aanbevolen frequentie van het steriliseren verschilt sterk en de meningen hierover zijn in ontwikkeling, eerder werd aanbevolen gedurende de eerste zes maanden dagelijks te steriliseren of uit te koken inmiddels wordt vaak gezegd dat eenmaal per week voldoende is.

Om alle bacteriën te doden wordt aanbevolen ongeveer 8 minuten te steriliseren of uit te koken.

Geschikt voor alle bekende merken dus ook geschikt als Difrax Flessenwarmer

De flessenmand van de Eco Fast Deluxe heeft een diameter van ongeveer 7,5cm, alle flesjes van de bekende merken passen hierin. Daarmee is hij geschikt als flessenwarmer voor o.a. Nuby, Philips Avent, Dr. Brown en Difrax.