Newborn sleeping child in the hands of mother

> Luchtreiniger

PURE AIR

PURE AIR EXTRA FILTER

Zorg voor schone lucht in de babykamer met onze luchtreinigers, dankzij de HEPA 13 filter wordt nagenoeg alle luchtverontreiniging uit de kamer afgevangen. Optimale luchtkwaliteit in de kamer zodat je kleintje schone lucht ademt vrij van bacteriën, virussen, allergenen, fijnstof of andere luchtverontreiniging.

LUCHTREINIGERS

Pure Air Hepa Pro

De Pure Air houdt de lucht in de (baby)kamer zuiver, 99,97% van alle verontreiniging wordt verwijdert.

Pure Air Losse Filter

Een extra losse filter voor de Luvion Pure Air.

Met de Luvion Pure Air kies je voor een zeer effectieve luchtreiniger die dankzij de hoge kwaliteit HEPA13 filter 99,97% van alle virusdeeltjes, bacteriën, fijnstof, allergenen en dergelijke uit de lucht filtert. Bovendien kun je de luchtreiniger op verschillende standen zetten, waaronder een zeer stille stand waarmee deze ook 's nachts zonder problemen te gebruiken is. Gebruikt de Luvion Pure Air in de (baby)kamer voor een optimaal schone en gezonde luchtkwaliteit!

De losse extra filters dienen ter vervanging van het origineel, na enkele maanden zuiveren zal de filter langzaam minder effectief worden en kan met deze vervangende filter de filtering weer worden hersteld. Na vervanging filtert de luchtreiniger weer optimaal en is de Luvion Pure Air luchtreiniger weer helemaal als nieuw.

Hoe werkt een luchtreiniger

De luchtreiniger zorgt ervoor dat de lucht die door de machine wordt gevoerd door een filter wordt gehaald die ervoor zorgt dat schadelijke deeltjes worden opgevangen. De filter kan uit verschillende lagen bestaan, de beste filters bevatten een laag met HEPA filter waarbij de graad aangeeft hoe effectief de filter werkt, hoe hoger het filter nummer hoe beter de filtering. Een hoge HEPA filter zorgt ervoor dat de luchtreiniger aan hoogste gezondheidseisen kan voldoen.

Naast de HEPA filter kan de luchtreiniger ook een koolstoffilter bevatten, deze helpt naast het filteren van de verontreiniging ervoor te zorgen dat ook nare geurtjes worden uitgefilterd.

Tot slot kan de reiniger een ionisator bevatten, voordeel hiervan dat deze filter nauwelijks geluid maakt, effectief filtert en ook nare geuren verwijdert.  Belangrijk nadeel hiervan is dat de vrijkomende ozon zelf voor gezondheidsschade kan zorgen.

Waar moet je verder op letten bij de aankoop van een luchtreiniger

Let er, vooral wanneer je de luchtreiniger ook 's nachts wilt gebruiken, ook op wat het volume niveau van de luchtreiniger is. In een stille omgeving kunnen sommige standaard luchtreinigers die rond 55 decibel opereren zeer storend zijn. Kies dan voor een model met verschillende standen of een standaard laag geluidsniveau.

Belangrijk is ook het bepalen van de benodigde capaciteit, kies een luchtreiniger die qua capaciteit bij het oppervlakte van de te reinigen kamer past.