Newborn sleeping child in the hands of mother

> Slaaptrainer en kinderwekker

PINGUIN SLAAPTRAINER

BEER SLAAPTRAINER

Alle ouders weten dat het slaapritme van kinderen anders is dan dat van ons, dit komt onder andere doordat kleine kinderen niet goed door hebben wanneer het tijd is om te staan. Zodra ze wakker worden hebben ze het idee dat het tijd is om op te staan. Met onze slaaptrainers kun je ze op een leuke manier leren wanneer het ook echt tijd is om op te staan. Vanaf het moment dat ze in staat zijn om een eenvoudige uitleg te begrijpen kun je beginnen met het gebruik van de slaaptrainers.

De slaaptrainers worden ook wel kinderwekker genoemd de term wekker is echter in deze echter enigszins tegenstrijdig met de werkelijke functie, het is namelijk juist niet de bedoeling om hem/haar wakker te maken. Een kinderwekker zorgt er namelijk niet voor dat hij wordt gewekt maar dient ter instructie wanneer het kindje uit zichtzelf wakker is geworden.

SLAAPTRAINERS

PINGUIN SLAAPTRAINER

Met onze Pinguin slaaptrainer leert je kindje op een leuke manier een goed slaapritme aan

BEER SLAAPTRAINER

Ook de Beer slaaptrainer is een leuk 'vriendje' om je kleine een goed slaapritme aan te leren

De Pinguin slaaptrainer beschikt over een digitale klok met een 'wekker' die kan worden ingesteld op de tijd waarop je kindje uit zijn of haar bed mag komen. Vanaf dertig minuten voor de ingestelde tijd zal de pinguin 'wakker worden' om aan te geven dat de kleine bijna uit bed mag komen. Het lampje wordt vervolgens na dertig minuten groen om aan te geven dat de kleine uit bed mag komen. Het lampje zal groen blijven branden totdat het lampje wordt uitgeschakeld. De slaaptrainer zal je kindje dus niet wakker maken als hij of zij een keertje juist wat langer doorslaapt!

Ook deze beer is een ideaal vriendje voor je kleine om te helpen bij het slaapritme. De beer bevat exact dezelfde functionaliteit als de pinguïn. Stel de wekker in op de tijd waarop de kleine zijn bed uit mag en de slaaptrainer zal op dit tijdstip groen worden. In het half uur voordat het lampje groen wordt zal het lampje vast inschakelen om duidelijk te maken dat de kleine nog even moet blijven liggen. Of spreek af dat deze 30 minuten gebruikt mogen worden om vast in de eigen kamer te spelen.

Hoe werkt een slaaptrainer of kinderwekker

Het principe van een slaaptrainer is altijd hetzelfde, je stelt de tijd in waarop je kindje uit zijn of haar bedje mag komen. Wanneer je de kinderwekker inschakelt zal deze vervolgens iets doen (bijvoorbeeld een lampje inschakelen) waardoor je kindje weet dat hij uit zijn bed mag komen. Sommige slaaptrainers bouwen dit nog op zodat het kindje ook weet wanneer het bijna tijd is om op te staan. Je kan deze tijd bijvoorbeeld gebruiken als het kindje wat ouder is om aan te geven dat het OK is om uit bed te komen om even zelf te spelen maar nog geen tijd om papa en mama wakker te maken.

Leer je kindje een goed slaapritme aan

Door een slaaptrainer te gebruiken leer je je kindje een goed slaapritme aan doordat ook wanneer de dagen in de winter korter of in de zomer langer worden duidelijk is wanneer ze uit bed kunnen komen. Vooral kinderen die erg gevoelig zijn voor licht kun je op deze manier leren iets langer te blijven liggen.

Ook bij de overgang naar de wintertijd is een slaaptrainer een goede hulp bij het aanpassen van het dag en nacht ritme aan de nieuwe tijd.

Vanaf welke leeftijd kun je een slaaptrainer gebruiken?

Een slaaptrainer kun je gebruiken vanaf het moment dat je je kindje de bijbehorende uitleg begrijpt, wanneer dit precies is kan verschillen. In de meeste gevallen zal dit ergens tussen de 2e  en 3e verjaardag.