Babysense 7 ademhalings monitor

> Veilig Slapen

BABYSENSE 7

Wij weten hoe de eerste maanden na de bevalling voor de ouders zijn. Je bent moe van de korte nachten en de bezorgdheid om je nieuwe dierbaarste bezit neemt toe. Je kindje slaapt bijvoorbeeld op zijn of haar buikje of u hoort steeds maar weer rare verhalen over bijvoorbeeld wiegendood. De Luvion Babysense 7 is een bewakings/preventiemiddel en registreert de ademhalingsbeweging van je kleine wonder en zal een alarm geven als het 20 seconden geen ademhalingsbeweging waarneemt.

De Babysense is daarmee een rustgevend hulpmiddel. De medisch gecertificeerde Babysense 7 is zeer gemakkelijk in gebruik en geeft een veilig en prettig gevoel zodat ook jij een goede nachtrust kan hebben. De Luvion Babysense wordt eveneens gebruikt in kraamklinieken en kinderdagverblijven in meer dan 25 landen.

BABYSENSE 7

Babysense 7

De Babysense alarmeert je als de beweging van je kindje abnormaal wordt, of als de ademhalings beweging compleet stopt.

Wij weten hoe zwaar de eerste maanden na de bevalling voor de ouders zijn. Je bent moe van de korte nachten en behalve dat neemt ook de bezorgdheid om je dierbaarste bezit toe. Je hoort steeds maar weer rare verhalen over wiegendood en je kindje slaapt bijvoorbeeld op zijn of haar buikje. De Babysense is een bewakings/preventiemiddel en houdt ten alle tijden de bewegingen van je kindje in de gaten. De Babysense zal je alarmeren indien de beweging van je kindje abnormaal snel of abnormaal langzaam gaat, en ook als de ademhalingsbeweging compleet stopt. De Babysense geeft een veilig en prettig gevoel en is zeer gemakkelijk in gebruik.

Ben je op zoek naar een los losse monitor voor de Babysense dan kun je deze eventueel hier vinden. Let wel op dat deze controle unit voor het model Babysense 7 is. Dit is de laatste update die begin 2018 in de plaats is gekomen van de Luvion Babysense 5. De nieuwe Babysense 7 is echter gewoon backward compatible met de babysense 5 dus je kan ter vervanging gebruik maken van een monitor van de nieuwe Babysense 7.
Heb je nog een Babysense 2, dan zijn onderdelen van de Babysense 5 & 7 niet te gebruiken in combinatie met de Babysense 2. Wanneer je een Babysense 2 hebt kun je dit makkelijk herkennen aan de matjes die in tegenstelling tot bij de Babysense 5 en 7 niet rond maar rechthoekig zijn.

Ben je op zoek naar een los sensor matje voor de Babysense dan kun je deze eventueel hier vinden. Er kunnen per monitor maximaal 2 matjes worden aangesloten. Let wel op dat deze sensor mat voor het model Babysense 7 is. Deze is echter gewoon backward compatible met de babysense 5 dus je kan ter vervanging eventueel gebruik maken van een matje of monitor van de nieuwe Babysense 7.
Heb je nog een Babysense 2, je hebt dan een rechthoekig in plaats van rond sensormatje, dan kan dit matje niet worden gebruikt.

Ben je op zoek naar een los losse monitor voor de Babysense dan kun je deze eventueel hier vinden. Let wel op dat deze controle unit voor het model Babysense 7 is. Dit is de laatste update die begin 2018 in de plaats is gekomen van de Luvion Babysense 5. De nieuwe Babysense 7 is echter gewoon backward compatible met de babysense 5 dus je kan ter vervanging gebruik maken van een monitor van de nieuwe Babysense 7.
Heb je nog een Babysense 2, dan zijn onderdelen van de Babysense 5 & 7 niet te gebruiken in combinatie met de Babysense 2. Wanneer je een Babysense 2 hebt kun je dit makkelijk herkennen aan de matjes die in tegenstelling tot bij de Babysense 5 en 7 niet rond maar rechthoekig zijn.

Hoe kun je wiegendood voorkomen

Helaas is het helemaal voorkomen van wiegendood nooit helemaal mogelijk. Er zijn risicofactoren die niet te beïnvloeden zijn en die ook als je alles goed doet en de baby veilig laat slapen er toch voor kunnen zorgen dat deze treurige situatie ontstaat.

Doordat de Babysense al bij onregelmatigheid in de ademhalingsbeweging reageert kan de Babysense desondanks wiegendood helpen voorkomen. Wanneer de baby bijvoorbeeld op zijn buikje is gedraaid en niet meer goed kan ademen wordt je al gewaarschuwd zodra de ademhalingsfrequentie zakt onder de 10 per minuut of er 20 seconden geen ademhalingsbeweging wordt gemeten. De baby zal dan hopelijk zelf al wakker schrikken van het alarm en alsnog direct weer normaal gaan ademen.

Laat de baby veilig slapen

De Babysense 7 is natuurlijk pas het laatste redmiddel bij het helpen te voorkomen van wiegendood, het is boven alles vooral enorm belangrijk zoveel mogelijk te voorkomen dat de Babysense daadwerkelijk nodig is. Zorg er daarom voor dat je de baby altijd zo veilig mogelijk laat slapen. Hiervoor zijn onder ander de onderstaande punten van belang.

Voorkom buikslapen van de baby

Buikslapen van de baby wordt gezien als de belangrijkste risicofactor voor wiegendood. Om de baby veilig te laten slapen is het dus belangrijk de baby altijd op zijn rug te laten slapen. Buikslapen kan om verschillende redenen een risico opleveren.

  • De baby draait makkelijker met het hoofd in het matras waardoor goed ademhalen wordt belemmert.
  • Buikligging kan ervoor zorgen dat de baby warmer wordt waardoor de baby oververhit kan raken.
  • Op de buik is de baby beweeglijker waardoor het risico dat de baby in zijn dekentjes of lakentjes verstrikt raakt groter is.

Om de veiligheid tijdens het slapen te vergroten kun je ook denken aan een Aerosleep matras. Hierop kan de baby eventueel vrijer ademen wanneer die toch ongezien op zijn buik draait. In tegenstelling tot andere sensormatjes kan de Babysense door de zeer grote gevoeligheid van wel in combinatie met een Aerosleep matras gebruikt worden.

Daarnaast kun je ook denken aan een speciale babyslaapzak, die ervoor zorgen dat de baby moeilijker op zijn buik kan draaien. Want ook met deze hulpmiddelen is het het belangrijkst ervoor te zorgen dat de baby op zijn rug slaapt. Draai de baby dus altijd om wanneer je ziet dat deze op de buik is gedraaid. Ook wanneer je andere hulpmiddelen gebruikt!

Rook nooit in de buurt van de baby

Natuurlijk is dit niet alleen belangrijk voor het risico op wiegendood, meeroken verstoort de ontwikkeling van de baby op allerlei vlakken maar verhoogd het risico op wiegendood eveneens. Wij zouden je dus ook sterk adviseren ten tijde van een baby in huis zeker niet te roken. Rook dus in ieder geval nooit in de buurt van de baby, het beste is het om heel het huis rookvrij te houden. Geef je borstvoeding, laat dan ook zeker die sigaret liggen.

Zorg ervoor dat de baby niet te warm wordt

Houdt de temperatuur van de babykamer laag, ideaal is een temperatuur tussen de 16 en 20 graden. Kies bijvoorbeeld voor een van onze babyfoons hierop kun je ook altijd de temperatuur aflezen en eventueel een alarm instellen. Of gebruik een kamerthermometer, met behulp van de Glowstar kun je bijvoorbeeld altijd direct zien of de temperatuur goed is.

Zorg er ook altijd voor dat je de kleding en het beddengoed afstemt op de temperatuur in de kamer om te voorkomen dat de baby oververhit raakt.

Slaap nooit samen met de baby

Wanneer je samen slaapt op de bank of op bed dan is dit om meerdere redenen gevaarlijk voor de baby. Het grootste gevaar is verstikking, je kunt zelf op je baby rollen of de baby kan verstrikt raken in de dekens of kussens. Daarnaast raakt de baby ook sneller oververhit door jouw lichaamswarmte of door te dikke dekens.

Houdt objecten die verstikking kunnen veroorzaken uit de baby's buurt

Zorg ervoor dat het bedje veilig is, geef alleen veilige knuffels en houdt draden en andere objecten die verstikkingsgevaar veroorzaken uit de buurt.

Risico verlagende factoren

Door met het bovenstaande rekening te houden verklein je het risico. Door borstvoeding te geven verklein je daarnaast eveneens het risico.

Zo veilig mogelijk slapen

Door met het voorgaande allemaal zoveel mogelijk rekening te houden beperk je het risico op wiegendood dus tot het minimum. Gelukkig komt wiegendood hierdoor ook gelukkig steeds minder vaak voor, in Nederland overlijdt tegenwoordig nog 'slechts' 1 op de 15000 kinderen aan wiegendood, waar dit 30 jaar geleden nog 1 op de 1000 was.

Voor verdere vragen over wiegendood kijk eens op de website van veiligheid.nl