luvion premium babyproducts babyfoon

> Babyfoon met groot bereik

Ben je op zoek naar een babyfoon met groot bereik, dan adviseren wij onze Luvion Icon Long Range. Deze PMR babyfoon heeft een bereik tot maximaal 3000 meter onder optimale omstandigheden. Hiermee is dit model bijzonder geschikt wanneer je kort de deur uit moet, bijvoorbeeld om de hond uit te laten. Ook wanneer je hem meeneemt op vakantie zorgt het extra bereik voor meer gemak, ligt de kleine bijvoorbeeld te slapen op de kamer dan houd je overal in de buurt eenvoudig contact.

Hoewel het optimaliseren van het bereik bij al onze modellen een van onze eerste prioriteit is, is niet met elke techniek hetzelfde mogelijk, de hier gebruikte techniek is bijvoorbeeld niet geschikt voor video babyfoons of wifi babyfoons. Ook hierbij is het bereik echter altijd volledig geoptimaliseerd en kun je er wanneer je deze binnenshuis wilt kunnen gebruiken er ook gewoon vanuit gaan dat dit zonder problemen mogelijk is. Daarbij kun je met een wifi babyfoon natuurlijk via de app overal vandaan meekijken.

BABYFOON MET GROOT BEREIK

Icon Long Range

De Icon Long Range heeft een zeer groot bereik tot 3000 meter

De Luvion Icon Long Range is de ideale babyfoon wanneer je deze ook op grote afstand wilt kunnen gebruiken. Met een bereik tot ongeveer drie kilometer kun je even snel het huis uit en toch alles horen, de hond uit laten of snel je andere kind(eren) uit school halen kan zonder dat je het contact verliest. Of gebruik hem op vakantie wanneer je bijvoorbeeld even wat gaat eten of in de lobby zit terwijl je kleine op de kamer ligt te slapen.

Maximaal bereik buitenshuis vs binnenshuis

Om het bereik te bepalen wordt een gestandaardiseerde open veld meting gebruikt waarbij er dus geen enkele beperkende factor aanwezig is. Onder invloed van muren of andere objecten en andere signalen zal het bereik in de praktijk altijd wel worden beperkt. Natuurlijk geven wij graag een precies antwoord op de vraag wat voor bereik je kunt verwachten maar dit is dus helaas per situatie verschillend.

Wil je weten wat belangrijke beperkende factoren zijn voor het signaal van de babyfoon? Kijk dan onderaan deze pagina naar onze uitleg hierover met daarbij ook enkele tips om het bereik te verbeteren.

Groter bereik

Is het bereik van een standaard video of audio dect babyfoon onvoldoende? Kies dan voor de speciale PMR babyfoon hier op pagina. Of ga voor een babyfoon met camera en app. Wanneer je thuis bent heb je daarmee het gemak van de speciale monitor en zodra je buiten het reguliere bereik komt, bijvoorbeeld wanneer je de hond aan het uitlaten bent, dan kun je op je telefoon of tablet overal ter wereld waar je 3/4G of Wifi bereik hebt de beelden gewoon bekijken.

Zelf het babyfoon bereik optimaliseren

Het bereik is zoals boven aangegeven wettelijk gemaximaliseerd om onderlinge verstoring van signalen te voorkomen. Hier kunnen/mogen we dus niets voor je aan doen. Je kunt natuurlijk wel zelf nog het maximale uit het bereik halen. Gelukkig zullen de onderstaande tips waarschijnlijk in de meeste gevallen overbodig zijn omdat het bereik van al onze babyfoons over het algemeen ruim voldoende is voor gebruik binnenshuis. De plek waar de babyfoon toch het meest wordt gebruikt!

Heb je echter een uitzonderlijk geïsoleerd nieuwbouwhuis of zeer veel verstorende andere signalen in je omgeving waardoor het benodigde/gewenste bereik niet wordt gehaald? Dan vind je hieronder enkele tips om een zo ver mogelijk bereik te halen en hopelijk.

De lijn tussen camera en monitor zo vrij mogelijk maken

De belangrijkste storende factor zijn alle objecten die tussen de camera en monitor in liggen, de verbinding tussen een zender en ontvanger loopt in een rechte lijn tussen beide. Door ervoor te zorgen dat deze lijn zo vrij mogelijk is zorg je dus voor een zo ver mogelijk bereik. Vooral grote metalen voorwerpen zoals bijvoorbeeld een koelkast, spiegel, archiefkast, metalen (brand)deuren of gewapend beton beperken het bereik behoorlijk. Wanneer je kunt voorkomen dat dergelijke objecten tussen de camera en monitor zitten dan zal dit het bereik aanzienlijk vergroten. Een meter naar links of naar rechts kan daardoor soms ook al een groot verschil maken.

Omgeving optimaliseren

Alle elektrische apparaten kunnen wanneer ze dicht op elkaar worden geplaatst op elkaar storen, heb je dus andere elektrische apparaten dichtbij de camera of monitor staan dan kan dit het bereik verminderen. Probeer dus andere apparaten die in de buurt van de monitor of camera staan eens uit te schakelen om te zien of dit het bereik verbeterd. Wanneer het bereik daarmee beter wordt dan kun je er dus voor kiezen de babyfoon of het andere apparaat een ander plekje te geven.

Storing door andere signalen

De aanwezigheid van andere signalen in de omgeving kan het bereik ook beïnvloeden, dan kun je denken aan wifi en bluetooth maar ook bijvoorbeeld een magnetron die aan staat. Deze signalen kunnen allemaal voor een vermindert bereik zorgen.

Om de babyfoon een zo ver mogelijk bereik te laten behouden kun je wel enkele dingen aanpassen. Een video babyfoon heeft zelf door de gebruikte FHSS techniek maar een heel zwak signaal nodig om toch een stabiele verbinding te kunnen maken, hiervoor worden meerdere kanalen in het 2.4 GHz bereik gebruikt. Om het bereik toch nog verder te verbeteren kun je ervoor zorgen dat je je Wifi router op een kanaal afstemt dat niet door de babyfoon wordt gebruikt, dit kun je in de instellingen van je router regelen. Door zo het kanaal voor de babyfoon vrijer te maken vergroot je het bereik nog verder. Bij moderne routers kun je er zelfs voor kiezen de 2.4GHz band helemaal niet te gebruiken en de legere 5GHz band te gebruiken, zo vergroot je niet alleen het bereik van je babyfoon maar heb je normaal gesproken ook een stuk snellere wifi verbinding!

Luvion de (beeld)babyfoons met het grootste bereik

Al deze tips kunnen je helpen als je het bereik wilt vergroten, gelukkig heb je met een Luvion altijd een babyfoon met een maximaal geoptimaliseerd bereik. Daardoor zul je hier waarschijnlijk nooit over na hoeven te denken. Heb je nog vragen over het bereik of over iets anders? Neem gerust contact op met onze klantenservice, dit kan via de mail, klantenservice@luvion.nl of telefonisch 015-219 03 05 (ma-vr 08:45-17:00), en wij helpen je graag verder.